You are here

Noticia
Corporativo
Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER) i Fons Social Europeu (FSE)

El 2023 Red.es ja haurà gestionat 1.568 milions d’euros de finançament europeu

Des del naixement de Red.es el 2002, i fins a 2023, any en què conclou l’actual període d’ajudes europees, esta entitat haurà gestionat un gasto total de 1.568 milions d’euros cofinançats per la Unió Europea. La major part d’estos fons formen part dels programes operatius del FEDER, i la resta procedixen del Fons Social Europeu. Es tracta d’una inversió de molta envergadura, que ha fet possible executar i llançar les convocatòries d’ajudes que ha impulsat l’entitat, i també les que es projectaran en el futur immediat.

Per etapes, el cofinançament europeu gestionat per Red.es va ser de 272 milions durant el període 2000-2006 (FEDER), de 607 milions en 2007-2013 (FEDER) i de 689 milions per al període 2014-2020 (634 FEDER i 55 FSE), que s’acabaran d’executar el 2023.

Al llarg de la seua existència, Red.es no ha parat de generar programes d’ajudes, d’acord amb les estratègies dels successius governs, com per exemple “Professionals digitals”, “Vens a Internet?”, “Escoles connectades”, “Ciutats i illes intel·ligents”, “Sanitat en línia”, “Justícia en xarxa”, “Puja al núvol”...

Un cúmul d’actuacions que sempre han compartit un objectiu prioritari: impulsar la transformació digital del país, element imprescindible per a millorar l’eficiència i la qualitat dels servicis públics, fomentar l’ocupació, la innovació i l’emprenedoria i ajudar les empreses a pujar-se’n al carro digital.

Este conjunt d’actuacions, tant passades com presents i futures, constituïx un important repte de gestió i eficiència administrativa, ja que l’accés a les ajudes europees implica un coneixement profund de les regles del joc i una flexibilitat intensa per a adaptar-se als canvis i vetlar pel compliment dels objectius que perseguix la Unió Europea i, al mateix temps, per a desenrotllar actuacions d’impacte local que reduïsquen la bretxa entre regions. 

Fins ara, Red.es ha superat amb èxit els successius controls i auditories relatius al finançament concedit els dos períodes anteriors. A més, s’han posat en marxa tots els canvis necessaris per a l’etapa 2014-2020.

Un dels puntals de Red.es són els seus sistemes de gestió i control, la tasca dels quals s’ha traduït en una baixa taxa d’error, segons les auditories, i en el fet que no s’haja patit cap interrupció ni suspensió de pagaments per part de la Comissió Europea. Cal subratllar, així mateix, que gran part de les actuacions de Red.es tenen un important component de col·laboració entre administracions.